Hva er den kulturelle skolesekken?

Den kulturelle skolesekken markerer 10-årsjubileet med et jubileumsskrift. I heftet prøver en å få fram mangfoldet og bredden i Den kulturelle skolesekken slik den brukes og erfares hver skoledag over hele landet. Elever, lærere og kunstnere slipper til med siner erfaringer, og både kulturministeren og kunnskapsministeren har skrevet forord.

Fra Rogaland er produksjonen "På sporet av en fortid" valgt ut til å representere fylket.

VIBRANDSØY: Har du det kjekt, går som regel resten som en lek. Sånn har det i alle fall vært for 5.-, 6.- og 7.-klassingene i Haugesund denne måneden. På fjerde og siste uke nå har klasse etter klasse blir fraktet ut til den så å si avfolkede øya nordvest for Haugesund for å lære seg litt kulturhistorie, litt mer byhistorie og like viktig – hva som skjer når forfallet får lov å råde grunnen.

Terningkast 6: «På sporet av en fortid» heter et skoleprosjekt som Haugesund kommune, Karmsund Fylkesmuseum og Rogaland fylkeskommune i år har sydd sammen for de eldste elevene på barneskolen. Du trenger ikke dilte lenge i hælene deres før du ser at dette slår skikkelig godt an. Les hele heftet her