Tilbake
Ingeborg Dirdal

Spør en forfatter

En forfatter kommer på besøk. Han kan fortelle dere en historie og lese fra en bok han synes passer. Men dere kan også få velge selv hva dere vil høre om. Kanskje klassen har arbeidet med skriving? Kanskje dere har snakket om spenningskurve eller personskildring? 

Hva skal til for å lage en historie? Er det noe som kan knyttes til det klassen vår har arbeidet med? Skal det være noe morsomt eller spennende? Hvordan planlegger man en historie – og hvordan kan det bli til ei hel bok? Eller en hel bokserie?

Kanskje vil dere ha en liten skriveøvelse? Eller kanskje dere har mange spørsmål dere vil stille?

Bjørn Ingvaldsen har skrevet nesten 60 bøker for barn, ungdom og voksne.  Han har besøk skoler i alle fylker og har hatt flere tusen forestillinger i skoler og bibliotek.

Har dere ønsker kan dere sende en e-post på forhånd til bjorn@forfatteren.no. Hvis ikke finner han på et opplegg som han tror vil passe for klassen.

Det blir 45 minutter fyllt med lesing, fortelling, samtale og inspirasjon.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Bjørn Ingvaldsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjørn Ingvaldsen debuterte i 1995 med novellesamlingen Landskap med gul Lada. I 1999 kom Jada, jada, jada, den første boka i serien om Elias og hans umulige bestemor. I 2000 ga han ut Jeg er berømt, om Espen Herbert. Ingvaldsen mottok i 1998 Rogaland fylkes litteraturstipend, i 2004 mottok han Arks barnebokpris for boka Nei vel, da, i 2011 Rasmus Løland-stipendet og i 2014 Skolebibliotekarforeningens litteraturpris. I 2017 ble han nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for boka "Far din".

Ingvaldsen er representert i en rekke antologier. Hans bøker er oversatt til blant annet tysk, italiensk, dansk og fransk.

Publikumskommentarer